Wales, en sagolik resedestination

Wales, en sagolik resedestination

När människor reser till Storbritannien är det allt som oftast till någon av de större städerna i England som London, Manchester och Birmingham.

Men många glömmer av den lilla pärla som är Wales. Ett land med en fantastisk natur och många sevärdheter. Perfekt ställe för den som gillar att vandra. Dessutom finns det väldigt god mat i Wales. Här kommer lite tips på vad man kan göra, och var man ska åka i Wales.

Wales Coastal Path – en vacker vandringsled

Wales Coastal Path är en 140 mil lång vandringsled längs med Wales kust. Faktum är att just denna vandringsled har utsetts till en av världens mest uppskattade och vackra platser att vandra på. Dock innebär det inte bara vandring; det finns möjligheter till ett stort utbut av friluftsliv blandat med paddling, cykling, camping och andra äventyr. Här är det egentligen bara din egen fantasi som styr då möjligheterna är många.

Slott och borgar finns det gott om

Slott och borgar finns det gott om

Om du väljer att åka till Wales så är det nästan ett måste att kolla in alla gamla borgar och slott som finns i landet. De allra flesta är väldigt välbevarade och det erbjuds ofta guidade turer så man även får till sig en historia. Det ska finnas omkring 500-600 borgar i Wales, och med det antalet borgar kniper man en förstaplats över det land med flest borgar i Europa. De är oftast strategiskt utplacerade längs med vatten. I och med att Wales är ett land med många berg och klippor ligger de därmed ofta på höga klippor som ger en ståtlig och mäktig inramning till borgen. Ta dig till en borg, lyssna på guidens berättelse och fantisera dig bort till spännande strider många hundra år tillbaka i tiden.

Huvudstaden Cardiff

När ni tröttnat, om det nu går, på natur och klippor så finns det en storstad i Wales – nämligen huvudstaden Cardiff. Staden har ungefär lika många invånare som Malmö. Under många århundraden var Cardiff dock ingen större stad alls, det var först på 1800-talet som staden började växa och så även betydelsen. I och med att staden har en hamn användes staden som en knutpunkt för all transport av kol. Idag erbjuder staden med än kol och en hamn.

Bland annat så har staden ett fotbollslag, Cardiff City FC, som spelar på hög nivå. På grund av att Wales inte har en egen tillräckligt bra liga har Cardiff City FC stundtals spelat i den engelska högsta serien Premier League. Staden Cardiff och Wales har mycket historia som går att få mer information om på nationalmuseet i Cardiff. Det är öppet mellan tisdag och söndag och är gratis, så det kan även vara en bra besöksplats om man vill spara lite pengar. Principality Stadium, eller Millennium Stadium som många kallar den, är en idrottsarena i Cardiff som är i toppmodernt skick. Allt som oftast används den av Wales rugbylandslag eller Wales fotbollslandslag men har även ofta andra evenemang. Kolla in schemat och se om något är på gång när du är på besök.

Ebony