Vackra Tokyo

Vackra Tokyo

Trots sin storlek och sin folktäthet är Tokyo en fantastiskt vacker och välskött stad. Moderna byggnader varvas med traditionella japanska tempel, vackra parker och andra sevärdheter. Även i denna överväldigande storstad kan man finna en stund att njuta av stillhet och skönhet.

Parker

Tokyo har många fantastiska och förvånande stora parker. Hamarikyu är en av de mest kända. Detta är en vacker grön park som erbjuder lugn i storstaden, men där du samtidigt kan skymta Shiodomes skyskrapor på horisonten. Du kan ta en promenad och njuta av den flora platsen stoltserar med. Du kan även ta en kopp japanskt te i parkens traditionella tehus samtidigt som du tittar ut över den stora dammen. Detta är en aktivitet som kan upplevas flera gånger om. Shinjukugyoen är ytterligare en av Tokyos imponerande parker och även en av de största. Parken byggdes först under Edo-perioden (1603 – 1867) men förstördes totalt under andra världskriget. Den återuppbyggdes och öppnades som en offentlig park år 1949. Idag är det en av Tokyos bästa platser för “hanami” – det vill säga att se den årliga körsbärsblomningen.

Kungliga Palatset

En annan plats som sorgligt nog förstördes under andra världskriget var det kungliga palatset. Även detta byggdes dock upp igen i samma stil, och idag är det en fin plats för en längre promenad. De inre delarna av markerna är generellt inte öppna för allmänheten, utan turister får nöja sig med att strosa runt de yttre delarna och njuta av den vackra platsen därifrån.

Sensoji

Sensoji i Asakusa byggdes färdigt i mitten på 600-talet och är Tokyos äldsta tempel. Templet och dess port Kaminarimon besöks dagligen av internationella och inhemska turister som här kan tända rökelser, slänga ett mynt för att få en önskan uppfylld, eller kanske shoppa i några av de små souvenirbutiker som platsen har att erbjuda.

Tokyo Skytree

Tokyo Skytree är en mer modern plats som öppnade först år 2012. Det är ett 634 meter högt torn fullt av affärer, restauranger och ett akvarium. Utsikten från toppen av Skytree är minst sagt spektakulär. Har du turen att vara där en kväll då fyrverkerier avfyras någonstans i staden kommer du att kunna se dessa ovanifrån.

Tokyo Skytree

Omotesando

Omotesando är en av de mer exklusiva och eleganta delarna av Tokyo. Här finner du märkesbutiker som Gucci, Prada, Marc Jacobs m.m. Gatan mellan Omotesando och Harajuku är dessutom en mycket trevlig promenadsträcka. Nära Omotesandos tunnelbanestation ligger Aoyama Flower Market. Denna vackra och unika blomstermarknad säljer inte bara blommor utan är även ett trevligt café. Du kan dricka en kopp te, äta en god sallad eller njuta av en dessert totalt omgiven av grönska och andra vackra färger. Menyn har till och med ätbara blommor som kan vara värda att testa. Eftersom detta café är populärt kan det förekomma väntetider för den som vill sätta sig ner. Det är alltid bra att försöka undvika helgdagar, och kommer man lite innan caféet öppnar så har man en bättre chans att få komma in snabbt.

Avslutning

Japan är ett unikt och vackert land och Tokyo är dess vackra huvudstad. Det finns nog med aktiviteter och sevärdheter för att hålla resenärer upptagna i flera veckor, så se till att du inte missar ett besök i vackra Tokyo.

Ebony